Cybertruck

Detta forum är till för diskussioner om ljud, bild, mobiltelfoner och prylar i allmänhet.
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6870
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Cybertruck

#1 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör dec 07, 2019 8:29 pm

Upptäckte att denna förkortade video av eventet har 12 miljoner views. Hur som helst.

Hörde idag av min syster som mer eller mindre är allergisk mot just prylar och teknik utöver det som är nödvändigt att hon sett presentationen av denna pick-up. Naturligtvis helt orimligt ifall prylar endast skulle användas till att täcka det som är nödvändigt i vardagen, men det är förstås en annan diskussion. Upplevde det förstås mycket roligt att hon sett denna presentation om den "pryl" som egentligen helt täckt hela mitt YouTube-behov under den senaste veckan.

Det är alltså introduktionen av Teslas Cybertruck som jag hade sett fram emot ett tag. Efter att jag sett spekulativa renderingar på förhand om hur den skulle kunna se ut så hade jag förväntat mig att den skulle ha någon slags koppling till Teslas tidigare modeller eftersom att de photoshop-bilder som fanns tillgängliga på förhand byggde på att en Tesla-bil faktiskt skulle se ut som just en Tesla sett ut tidigare. Efter att hört om ett flertal reaktioner från eventet så verkar många trott att bilen som hamnade på scenen helt enkelt var ett skämt från början, att sidorna skulle lossna för att visa bilen innanför eller att den helt enkelt skulle ersättas av en ny på scenen. Men de som tvivlade fick väl helt enkelt inse att det faktiskt var den bilen som presenterades som var den som avsågs att visas upp.

För egen del blev min reaktion nog mest ett helt förbluffat "vad tusan är det där?". Kan nog aldrig minnas att jag blivit så fascinerad av någonting nytt på fyra hjul. Kanske skulle kunna jämföra det med hur jag minns att Erik Niva beskrev Zlatans cykelspark mot England nära halvplanslinjen, att man på något vis inte vet hur man ens ska reagera för att man aldrig sett något liknande. Jag kan nog fortfarande inte bestämma mig ifall jag tycker den är snygg eller inte men konstaterar bara att det nog är den mest intressanta designen på en bil jag någonsin upplevt. Vissa liknar den med Delorian, delvis på grund av rostfritt stål men också kanske helt enkelt eftersom den inte är särskilt lik någonting annat som rullat på en väg.

Det skulle säkert gå att hävda att "memes" är det mest produktiva som internet kan användas till. Hur som helst har nog min favorit hittills varit en bild på Elon när han alltså mycket uppmärksammat först röker en joint på Joe Rogan Experience men där resultatet sedan helt enkelt blir en Teslatruck.

I övrigt skulle jag kunna tänka mig att det blir den första bilen där solceller kan bli användbart. Tydligen ska solcellspaneler finns som tillval som kan generera runt 2,5 mil per dag i körsträcka, något jag inte alls upplever så illa med runt 75 mil i månaden. Svårt att lyckas med det under svenskt vinterhalvår förstås, dock.

Upplever att den är helt galen på video och med dimensionerna kommer den nog utmärka sig än mer i trafiken, den är alltså större än vanliga SUV:ar och ska vara svår att rymma i ett vanligt garage.

Hur som helst, trodde aldrig att jag skulle bli så fascinerad över en bil över huvud taget och framförallt inte av en pick-up. Efter att de visat upp detta förbluffande designval så kastar de helt enkelt två metallkulor som helt sonika spräcker två stycken påstått okrossbara rutor. Jag antar väl egentligen att man fått uppleva något ganska historiskt. Jag vet faktiskt inte vad som skulle kunna "toppa" denna presentation om jag ska vara helt uppriktig.

Nu fungerar det alltså att lägga in YouTube-videor och gissar väl att denna är ganska given för tillfället:
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst