Gräsklipparmannen fixar med datorn!

Datorprogram, hårdvara, internet, spel etc
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#1 Inlägg av Gräsklipparmannen » fre jan 11, 2013 8:44 pm

Sådär! Gräsklipparmannen har alldeles själv bytt ut chassifläkt och processorfläkt till min stationära dator. Det kan förstås nämnas att Kaktus lyckades bygga ihop hela datorn på Tomtebo. Men jag betraktar det på ett stolt sätt som något mycket stort.

Den förra processorfläkten lät som ett kraftverk och alltså dags att byta ut. Denna är tystare men väsnas fortfarande en del. Har installerat SpeedFan som ställer in fläkthastighet och vid runt 90% av hastigheten går den mycket tystare. Har Kaktus något klokt att säga om att ställa ner fläkthastighet?

Sedan har jag tänkt beställa efter en SSD-disk och mer RAM-minne. Några tankar eller reflektioner om det? Vill med enkla medel försöka skapa en speedburk av denna nu.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#2 Inlägg av Gräsklipparmannen » fre jan 11, 2013 8:52 pm

Mycket damm var det. Kan säga att de svarta kablarna ändrade färg helt eftersom det är ett rutnät där jag helt enkelt dammsög bort dammet som fyllde hålen.
dammig_dator.JPG
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

uberkaktus
Colonel Kaktus
Colonel Kaktus
Inlägg: 5906
Blev medlem: fre apr 02, 2004 10:37 am
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#3 Inlägg av uberkaktus » lör jan 12, 2013 12:03 am

Ja *farfars kalsonger*. Det var nog den sista burken jag byggde. Kör så lågt du kan utan att burken brinner upp så är det nog lugnt. Vad det gäller ram och sed har jag egentligen ingen aning. Se till bara så att minnet är kompatibelt med ditt moderkort. Annars år det väl bara att snacka på så mycket som möjligt. SSd är för övrig riktigt Nice.
Retrobutiken.se - vi säljer spel!

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#4 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör jan 12, 2013 1:23 pm

Jag har alltså följande moderkort: ASUS P5B P965 S-775 GBLAN ATX, som enligt dustin har stöd för "Minnesplats/Typ: 4s t, max 8192 MB / DIMM DDR II".

De minnen jag har i datorn är "Corsair TWIN2X 5400 DDR2, 2048MB PC5400 Kit w/two matched CM2X1024-5400C4 Dimm's". Gissar alltså att jag har 2GB ram och därför enkelt borde kunna trycka in 4 gb till av DDR2-kort?

Verkar finnas SATA-uttag och gissar det är det enda som behövs för att sätta in en SSD-disk?

Ansvarar förstås själv för de problem som kan dyka upp men intressant att höra om det finns någon åsikt.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#5 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör jan 12, 2013 1:59 pm

Gräsklipparmannen förstod först nu år 2013 att desktop är en dator på skrivbordet. Har tänkt mig desktop som skrivbordet i windows tidigare av någon anledning. Lärorikt det här. Ännu mer logiskt blir det förstås med att laptop är något annat.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#6 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör jan 12, 2013 4:11 pm

Denna SSD-disk nu beställd från Dustin:

http://www.dustinhome.se/product/501062 ... -reseller/

180 GB.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#7 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör jan 12, 2013 4:26 pm

Följande ram-minnen också beställda:

http://cdon.se/hemelektronik/corsair_4g ... )-13148496

2 x 2 GB, DDR2

Fint! Nu är det bara att hoppas det passar också...
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

uberkaktus
Colonel Kaktus
Colonel Kaktus
Inlägg: 5906
Blev medlem: fre apr 02, 2004 10:37 am
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#8 Inlägg av uberkaktus » sön jan 13, 2013 8:26 pm

Kul det där med desktop. 2013 har något nytt för oss alla!

Grejerna borde väl bara vara att tjoffa i och sedan gasa på?
Retrobutiken.se - vi säljer spel!

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#9 Inlägg av Gräsklipparmannen » mån jan 14, 2013 10:22 pm

uberkaktus skrev:Kul det där med desktop. 2013 har något nytt för oss alla!

Grejerna borde väl bara vara att tjoffa i och sedan gasa på?
Fett. Smäcken! Får se hur det går.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

uberkaktus
Colonel Kaktus
Colonel Kaktus
Inlägg: 5906
Blev medlem: fre apr 02, 2004 10:37 am
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#10 Inlägg av uberkaktus » ons jan 23, 2013 9:30 am

Har du fått igång buuurken?
Retrobutiken.se - vi säljer spel!

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#11 Inlägg av Gräsklipparmannen » ons jan 23, 2013 11:35 am

uberkaktus skrev:Har du fått igång buuurken?
Har faktiskt tänkt att hämta ut SSD-disken idag så förhoppnings klar imorgon. Vet du om det är enkelt att koppla in usb-portar som finns framtill i chassit? Skulle gissa att jag bara saknat kabel för det men att uttag finns på moderbordet.

Mycket "vajsing" med datorn måste jag säga och kanske blir att även byta moderbord. Vid startskärmen med info om moderbordet ser allt förstört ut. Gissar att det kanske kan vara mjukvarufel så blir först att omformatera allt.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

uberkaktus
Colonel Kaktus
Colonel Kaktus
Inlägg: 5906
Blev medlem: fre apr 02, 2004 10:37 am
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#12 Inlägg av uberkaktus » ons jan 23, 2013 2:23 pm

Gräsklipparmannen skrev:
uberkaktus skrev:Har du fått igång buuurken?
Har faktiskt tänkt att hämta ut SSD-disken idag så förhoppnings klar imorgon. Vet du om det är enkelt att koppla in usb-portar som finns framtill i chassit? Skulle gissa att jag bara saknat kabel för det men att uttag finns på moderbordet.

Mycket "vajsing" med datorn måste jag säga och kanske blir att även byta moderbord. Vid startskärmen med info om moderbordet ser allt förstört ut. Gissar att det kanske kan vara mjukvarufel så blir först att omformatera allt.
USB-portarna kan vara lite luriga att koppla in, men borde inte vara något problem.

Låter skumt om allting ser försört ut vid startskärmen. Låter snarare som hårdvarufel.
Retrobutiken.se - vi säljer spel!

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#13 Inlägg av Gräsklipparmannen » ons jan 23, 2013 5:11 pm

uberkaktus skrev:
Gräsklipparmannen skrev:
uberkaktus skrev:Har du fått igång buuurken?
Har faktiskt tänkt att hämta ut SSD-disken idag så förhoppnings klar imorgon. Vet du om det är enkelt att koppla in usb-portar som finns framtill i chassit? Skulle gissa att jag bara saknat kabel för det men att uttag finns på moderbordet.

Mycket "vajsing" med datorn måste jag säga och kanske blir att även byta moderbord. Vid startskärmen med info om moderbordet ser allt förstört ut. Gissar att det kanske kan vara mjukvarufel så blir först att omformatera allt.
USB-portarna kan vara lite luriga att koppla in, men borde inte vara något problem.

Låter skumt om allting ser försört ut vid startskärmen. Låter snarare som hårdvarufel.
Okej, intressant!!
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6849
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#14 Inlägg av Gräsklipparmannen » lör jan 26, 2013 11:13 pm

Startskärmen ser så här spännande ut nu alltså:
dator_fuckat1.jpg
dator_fuckad2.jpg
Sedan låser sig Windows. Det gäller även efter omformatering. Någon idé på lösning för detta? Tänker kanske främst att det kan vara en idé att fråga på något hårdvaruforum.
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

uberkaktus
Colonel Kaktus
Colonel Kaktus
Inlägg: 5906
Blev medlem: fre apr 02, 2004 10:37 am
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Gräsklipparmannen fixar med datorn!

#15 Inlägg av uberkaktus » sön jan 27, 2013 9:28 pm

Blev det så där efter du installerade de nya grejerna eller?

Ser ju lite så där ut :confused:
Retrobutiken.se - vi säljer spel!

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster