Bildt - Excellensen!

Detta forum är till för film-, bok- och musikdiskussioner.
Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
Gräsklipparmannen
Trädgårdsmästare
Inlägg: 6888
Blev medlem: tor apr 01, 2004 2:42 pm
Ort: Gräsomanien
Kontakt:

Bildt - Excellensen!

#1 Inlägg av Gräsklipparmannen » ons mar 27, 2013 9:46 pm

För att bland annat fira in den stundande påsken bestämde sig Gräsklipparmannen för att beställa en hederlig Hawaii. När jag skulle hämta pizzan visade det sig att de råkat baka en pizza fel som de helt enkelt bjöd på därför. Med pizzasallad till. Generöst onekligen. Kan tilläggas att jag är mätt nu trots att en del av ena pizzan hamnade på marken. Lyckligtvis var det en vänlig själ som kunde hålla i min cykel medan jag på ett heroist manér lyckades rädda resten av pizzan. Bonuspizzan bestod kallades tydligen "Bombay" och innehöll ananas, räkor och jordnötter. Bombat pizzanamn. Inte helt fel dock.

Såg att dokumentären om Carl Bildt, "Bildt - excellensen" skulle börja kl. 8 och lyckades synka in tiden med pizzahämtandet ganska bra. Med två pizzor och en dokumentär om Carl Bildt kan jag inte säga annat än att det är så en påsk ska firas in!

Carl Bildt, Gudrun Schyman och Ingvar Karlsson. Två av dem fortfarande aktiva idag alltså men trots detta - vilka hjältar! Hur mycket underhållning har de bjudit på egentligen? Blev så påverkad av denna dokumentär att det för tillfället inte känns som att det spelar någon roll hur de ställt sig politiskt egentligen. Eller om de råkat leda in landet i ekonomisk kris eller jämfört män med talibaner. Eller profiterat på folkmord och allt det varit tal om. Ingar Karlsson låg ju bakom Palmemordet kan man ju låtsas för att få någon balans till det. Men alla vet väl att Palme fortfarande lever ändå... som förstås är en av de lustigare teorierna bakom det mordet.

Dokumentär som alltså följer Carl Bildt från sina tidigare år till att engagera sig i u-båtsjakten och till sist bli vald som partiledare. Måste säga att dokumentären till och med lyckades få kårhusockupationen att framstå som intressant. Uppriktigt, som jag har förstått det var det väl något i stil med att de bokade tid för att ockupera sitt eget kårhus och sedan bara utförde det? Jag har faktiskt inte förstått varför det har betraktats som så betydande händelse. Verkar ju urlöjligt. Men med information om hur Carl Bildt uppträtt på scenen måste jag säga att detta plötligt blivit betydligt mer intressant.

Calle medverkar själv och låter tittarna följa med på en "cyberkonferens" i Ungern tror jag det var. Förstår knappt vad det handlade om men att följa med Carl på resa hoppas jag kunna göra i fler dokumentärer.

Detta är del 1 av 2. Glädjande nog kommer det alltså en till del snart.

Slänger in länken:
http://www.svtplay.se/video/1120955/del-1" onclick="window.open(this.href);return false;

Bild
Kriminologen senaste inlägg:
Bild

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster